
Tv-kommentatorn Bjoern Olden sa innan förlängningsperioden att Timrå IK hade i en match före denna tagit ut målvakten och vunnit matchen pga. detta. Han preciserade att man får endast ta ut målvakten mellan en avblåsning, alltså inte under pågående spel. Detta visade sig vara helt fel då vi fick se bara 1 minut senare att Timrås målvakt skrinnar ut i båset under pågående spel och en extraspelare hoppar in från båset. Den gamla meriterande expert kommentatorn bad om ursäkt för att han missförstått denna regel och kompletterade med att berätta att man får ta ut sin målvakt under pågående spel i förlängningen, men att man inte få ta in sin målvakt igen under pågående spel. Du får endast ta in din målvakt igen efter en avblåsning.
Matchen mellan Linköping HC och Timrå IK kan du se denna matchanalys på denna länk http://hockeysupporters.se/viewtopic.php?t=156. I period 4 och första matchminuten kan du läsa om denna regel.