Får man ta ut målvakten i förlängningsspel 3 mot 3 ?
Postat: tis nov 01, 2022 9:58 pm
Svaret är ja, du får ta ut din målvakt i förlängningsspel för att få chansen att spela med en extra utespelare. Dock får du vänta på en avblåsning om du vill ta in din målvakt igen. Detta med att ta ut sin målvakt i förlängningsspel har Timrå IK gjort i 2 matcher hittills och i och med detta tagit extrapoängen och vunnit dessa matcher. I matchen borta mot Linköpings HC blev resultatet 2-2 när period 3 avslutades. I period 4, förlängningen så börjar Timrå ett bra passningsspel i offensivzon. Plötsligt tar Timrå IK ut sin målvakt Jacob Johansson i detta fina passningsspel och får precis ut en extra utespelare när Anton Wedin lyckas få in pucken bakom Linköpings burväktare Marcus Högberg.

Tv-kommentatorn Bjoern Olden sa innan förlängningsperioden att Timrå IK hade i en match före denna tagit ut målvakten och vunnit matchen pga. detta. Han preciserade att man får endast ta ut målvakten mellan en avblåsning, alltså inte under pågående spel. Detta visade sig vara helt fel då vi fick se bara 1 minut senare att Timrås målvakt skrinnar ut i båset under pågående spel och en extraspelare hoppar in från båset. Den gamla meriterande expert kommentatorn bad om ursäkt för att han missförstått denna regel och kompletterade med att berätta att man får ta ut sin målvakt under pågående spel i förlängningen, men att man inte få ta in sin målvakt igen under pågående spel. Du får endast ta in din målvakt igen efter en avblåsning.
Matchen mellan Linköping HC och Timrå IK kan du se denna matchanalys på denna länk http://hockeysupporters.se/viewtopic.php?t=156. I period 4 och första matchminuten kan du läsa om denna regel.

Tv-kommentatorn Bjoern Olden sa innan förlängningsperioden att Timrå IK hade i en match före denna tagit ut målvakten och vunnit matchen pga. detta. Han preciserade att man får endast ta ut målvakten mellan en avblåsning, alltså inte under pågående spel. Detta visade sig vara helt fel då vi fick se bara 1 minut senare att Timrås målvakt skrinnar ut i båset under pågående spel och en extraspelare hoppar in från båset. Den gamla meriterande expert kommentatorn bad om ursäkt för att han missförstått denna regel och kompletterade med att berätta att man får ta ut sin målvakt under pågående spel i förlängningen, men att man inte få ta in sin målvakt igen under pågående spel. Du får endast ta in din målvakt igen efter en avblåsning.
Matchen mellan Linköping HC och Timrå IK kan du se denna matchanalys på denna länk http://hockeysupporters.se/viewtopic.php?t=156. I period 4 och första matchminuten kan du läsa om denna regel.